1. En ruta är virkad, och det är dags att börja på nästa. Fram till och med varv 2 gör man denna på samma sätt som tidigare. Sedan kommer det roliga. Första stolpgruppen på varv 3 (hörnet) virkas, dvs. 3 lm, 2 st. Nu ska man, om allt vore som vanligt, virka 2 lm och sedan 3 st i samma lm-båge. Så sker också, men istället för att virka 2 lm för man nu ner virknålen i motsvarande (hörnet) lm-båge på den ruta som redan är färdig. Hämta upp garnet och dra igenom.
1a
1b
Virka ytterligare 3 stolpar och voila! Första hörnet
1c
2. Nästa steg. Gå nu ner med virknålen i nästa lm-båge i den redan färdiga rutan.
2a
Hämta upp garnet och dra igenom. Virka 3 stolpar. Gå sedan ner i motsvarande lm-båge i den färdiga rutan, hämta upp garnet och dra igenom.
2b
3. Nu är det dags för nästa hörn. Virka 3 stolpar på vanligt sätt och upprepa proceduren från första gången: gå ner med virknålen i lm-bågen i motsvarande hörn, hämta upp garnet och dra igenom. Virka en luftmaska, sedan 3 stolpar till.
3a
3b
4. Nu är det lätt: fortsätt virka runt på vanligt sätt.
4a
4b
Så här ser fogen ut på nära håll:
5a
Rätt bra, om jag får säga det själv.
Principen är detsamma, vare sig det är två eller fler rutor som ska fogas ihop. Det måste bara göras fler gånger. Dock, som sagt, i vissa fall kan det vara bättre att göra på annat vis. Här hittar ni fler sätt (men jag är lat och gör den enklaste varianten…)
Tack för dina mycket tydliga bilder! :)
SvaraRadera